رفع کبودی پا

مقالات

قطعا پاهای بدون کبودی زیباتر هستند. مراقبت و نگهداری مداوم از پاها می‌تواند زمانی که خانم‎‌ها در مهمانی‎‌ها لباس‌‎های کوتاه به تن می‎‌کنند یا به سالن‎‌های ورزشی می‎‌روند، اعتماد به نفس آنها را افزایش دهد. کبودی پا به‌دلیل پارگی مویرگ‎‌ها و جمع شدن خون در زیر پوست به شکل نقاط ریز یا لکه‌‎های بزرگ ایجاد…

مشاهده بیشتر رفع کبودی پا

قطعا پاهای بدون کبودی زیباتر هستند. مراقبت و نگهداری مداوم از پاها می‌تواند زمانی که خانم‎‌ها در مهمانی‎‌ها لباس‌‎های کوتاه به تن می‎‌کنند یا به سالن‎‌های ورزشی می‎‌روند، اعتماد به نفس آنها را افزایش دهد. کبودی پا به‌دلیل پارگی مویرگ‎‌ها و جمع شدن خون در زیر پوست به شکل نقاط ریز یا لکه‌‎های بزرگ ایجاد می‌‎شود و بهبود کبودی‎‌های بدن ممکن است چند روز تا چند هفته به‎ طول بیانجامد. با بررسی علل کبودی پا می‌توانید از طریق راه‏‌های درمانی و استفاده از ژل‌‎های موضعی نسبت به رفع کبودی پا اقدام کنید.

از آنجایی که پاها نسبت به سایر قسمت‌های بدن بیشتر در معرض آسیب دیدن و کبودی قرار دارند، باید خیلی بیشتر مراقب بود که آسیب نبینند. روال عادی برطرف شدن کبودی از چندین روز تا حتی چند هفته هم طول می‌کشد. برای از بین بردن کبودی پا می‌توانید به مواردی که در ادامه توضیح می‌دهیم عمل کنید.

انواع کبودی پا

معمولا کبودی‎‌های پا در سه سطح ایجاد می‌‏شوند:

  • کبودی داخل عضلانی
  • کبودی زیر جلدی که بلافاصله پس از وارد شدن ضربه، در زیر سطح پوست تشکیل می‎‌شود.
  • کبودی پریوستی که در استخوان‌‏ها شکل می‏‌گیرد.

رفع-کبودی-پا

عوامل ایجاد کبودی در بدن

از عواملی که باعث می‏‌شود کبودی بر روی پا ظاهر شود می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زمین خوردن، ضربه ناگهانی، ضربات وارد شده به سر، وزن زیاد، بیماری فون ویلبراند، بیماری هموفیلی، وریدهای واریسی، تورمبوز ورید عمقی، کمبود فاکتور ۱۰، ۷، ۵، ۲ ، آسیب رسیدن به پا در حین فعالیت‏‌های ورزشی، کشیدگی عضلات، کمبود برخی از ویتامین‌ها ازجمله ویتامین C، کمبود مواد مغذی، مصرف برخی از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین، بیماری‎‌های کبدی، لوسمی و بیماری‏‌های خونی که معمولا با درد، تورم و کبودی در پا ظاهر می‌‎شوند، ترومبوسیتوپنی به معنای پایین بودن تعداد پلاکت‏‌ها از حد طبیعی که از علائم آن کبودی‎‌های قرمز، بنفش و قهوه‌‏ای رنگ است؛ مصرف داروهای ضد انعقاد، مکمل‎‌های طبیعی مانند روغن ماهی و همچنین تزریقات نیز می‌‏توانند از علل کبودی پا باشند.

پیگیری بیماری با توجه به رنگ کبودی

کبودی‏‌های پا در رنگ‌‎های مختلف قرمز، سبز، بنفش، قهوه‌ای، زرد، سیاه و آبی ایجاد می‌‏شود. اگر کبودی‌‎ها بر روی پا آبی‌رنگ هستند ناشی از وریدهای واریسی و اگر سیاه‌رنگ هستند نشان دهنده ترومبوز ورید عمقی هستند. اگر کبودی‎‌ها علت خاصی دارند نباید نگران باشید، با گذراندن دوره نقاهت کبودی‌‏ها از بین می‎‌روند اما اگر کبودی‌‎ها ناگهانی و بدون دلیل رویت می‌‏شوند باید پیگیری و توسط پزشک بررسی شوند.

راه‌کارهای رفع کبودی پا

  • استفاده از ویتامین‏‌ها: ویتامین‏‌های C, K, B12 نقش مهمی در لخته شدن خون دارند! زمانی که این ویتامین‎‌ها در بدن کم باشد، به راحتی با یک ضربه خفیف یک کبودی بزرگ ایجاد می‌‏شود. سعی کنید رژیم ‎غذایی متعادل، همراه با میوه و سبزیجات داشته باشید و به اندازه کافی این ویتامین‌‏ها را دریافت کنید. اگر گیاهخوار هستید در معرض کمبود ویتامین B12 خواهید بود. می‌توانید این ویتامین را از طریق مکمل‎‌های غذایی دریافت کنید.!با مراجعه به پزشک، انجام برخی آزمایش‌ها و تجویز انواع مکمل‌‎های ویتامین می‌توانید این اختلال را کاهش و از بین ببرید.
  • استفاده از دارو: اگر کبودی‌‎ها منشأ بیماری دارند با تجویز پزشک و مصرف داروها کبودی‌‏ها از بین می‌‎رود.
  • استفاده از کمپرس یخ: می‌توانید با استفاده از کمپرس یخ تا حدودی التهاب و کبودی را کاهش دهید.
  • استفاده از ژل موضعی: استفاده از برخی ژل‌‏ها ازجمله ژل فلبرا یک راه حال مناسب، ساده و فوری برای رفع کبودی پا است. استفاده از این ژل راهی مطمئن و موثر برای برطرف کردن کبودی است.

مواد تشکیل دهنده ژل فلبرا

هپارین سدیم، کربومر، پلی اکسیل ۳۵ کستراویل، روغن رزماری، ترومتامول و تری اتانولامین از مواد تشکیل دهنده ژل فلبرا هستند.

خاصیت ژل فلبرا

این ژل بر پایه هپارین تهیه و تولید شده است که به تقویت بافت کمک می‎‌کند و اثر ضد‎التهاب و ترشح دارد! استفاده از آن منجر به کاهش درد و افزایش متابولیسم می‎‌شود.!هر ۱۰۰ گرم ژل حاوی ۳۰ هزار واحد هپارین سدیم است.!کسانی که به هپارین حساسیت نداشته باشند، کاهش تعداد پلاکت‌‎های خون ۶ تا ۱۴ روز! بعد از شروع استفاده از ژل اتفاق می‌‎افتد و اگر به هپارین حساسیت داشته باشند این اتفاق در چند ساعت رخ می‎‌دهد.

روند طبیعی بهبود کبودی

موارد مصرف ژل فلبرا

این ژل را نه‎ تنها برای رفع کبودی پا بلکه می‌‎توانید برای سایر مشکلات مانند هموروئید خارجی،!رگ‎ به ‎رگ شدن، کشیدگی عضله، اسکار، جای زخم و التهابات عروقی استفاده کنید. این ژل برای برطرف کردن!مشکلات ناشی از واریس، سوختگی و تورم رگ‌‎های سطحی بسیار موفق عمل کرده است.

نحوه استفاده از ژل فلبرا مخصوصا برای رفع کبودی پا

طریقه مصرف این ژل بسیار ساده است، کافیست لایه نازکی از این ژل بی‎رنگ را دو یا سه مرتبه هر روز،!بر روی موضع و محل مورد نظر بمالید. هنگام استفاده از ژل از تماس آن با چشم!خودداری کنید. معمولا طول مصرف این ژل ۱۰ روز است.!این ژل را همه افراد می‌توانند استفاده کنند و شرط سنی برای استفاده ندارد.!توصیه می‌شود در صورت وجود هرگونه عوارض جانبی با پزشک مشورت کنید.

موارد منع مصرف ژل فلبرا

استفاده از ژل فلبرا هیچ‎گونه عوارضی ندارد، اما در صورت مشاهده هرگونه واکنش‎‎‌های آلرژیک مانند خارش و قرمزی در پوست از ادامه استفاده خودداری کنید. از استفاده این ژل بر روی زخم باز، اگزمای دارای ترشح، کبودی‌های همراه با خونریزی، کبودی همراه با عفونت و پوست آفتاب سوخته خودداری کنید.

مشورت با پزشک درباره مصرف ژل فلبرا

قبل از استفاده از این ژل، در صورت استفاده هرگونه دارو برای عدم‎ تداخل، باید با پزشک خود مشورت کنید. در شرایط بارداری و شیردهی نیز توصیه می‌‎شود با پزشک مشورت کنید؛ هرچند که در این مورد هیچ‎گونه اختلالی مشاهده نشده است. اگر دچار آمبولی ریوی هستید، قبل از استفاده از ژل با پزشک مشورت کنید. از علائم آمبولی می‎‌توان به تورم بدن، قرمزی، کبودی، درد در قسمت زانو و پشت پا، درد در قفسه سینه و تنگی نفس اشاره کرد.