علت کبودی
آسیب دیدن و پاره شدن رگها و مویرگهای نزدیک به سطح پوست باعث جمع شدن خون در زیر پوست میشود! جمع شدن خون در زیر پوست موجب تغییر رنگ پوست میشود.!در ابتدا ممکن است رنگ کبودی به قرمز، سیاه و یا به رنگ آبی باشد،!اما رفته رفته تغییر رنگ داده و نهایتا طی حدود دو…

آسیب دیدن و پاره شدن رگها و مویرگهای نزدیک به سطح پوست باعث جمع شدن خون در زیر پوست میشود! جمع شدن خون در زیر پوست موجب تغییر رنگ پوست میشود.!در ابتدا ممکن است رنگ کبودی به قرمز، سیاه و یا به رنگ آبی باشد،!اما رفته رفته تغییر رنگ داده و نهایتا طی حدود دو هفته به رنگ عادی پوست باز میگردد.
علت کبودی های بدن با ضربه و یا دلایل خاص :
دانستن دلیل ظهور آثار کبودی بر روی بدن میتواند اهمیت مسئله را روشن کند!که آیا با پدیدار شدن کبودی بر روی بدن نیاز به مراجعه به پزشک میباشد و یا خیر؟ در بیشتر مواقع علت کبودی در اثر ضربه، فشار زیاد به!بدن و اتفاقات روزمره میباشد ( مثلا حمل وسیلههای سنگین که باعث پاره شدن مویرگها بشود، ورزش و نرمشهای سنگین و … )!و در اثر این اتفاقات بدن ما کبود میشود، در اینگونه کبودیهای ایجاد شده بدون مراجعه به!پزشک آثار آن پس از مدتی تقریبا دو هفتهای از روی بدن رفع میشود و مشکل و خطر خاصی وجود نخواهد داشت.
تشخیص خطرناک بودن یا نبودن کبودی
همانطور که در بالا نیز گفته شد اگر کبودی و یا در اصلاح خون مردگی بر اثر ضربه و یا یک اتفاق دیگر پیش آمد!و آثار کبودی و یا خون مردگی پس از طی تقریبا دو هفته تغییر رنگ داد و رفته رفته محو شد جای نگرانی نمیباشد!و یک عکسالعمل عادی در بدن ما است و همچنین خطر خاصی وجود ندارد! ولی اگر کبودی به صورت ناگهانی بر روی سطح بدن پدیدار شد و این اتفاق در جاهای مختلف بدن تکرار شد !! یا حتی مدت کبودی طولانی شد و احساس کردید تغییر رنگ نداده و از بین نمیرود به احتمال زیاد مشکلی وجود دارد!و شما باید این موضوع را با مراجعه به پزشک بررسی نمایید.
اگر کبودیها و یا خونمردگیها بر اثر مواردی مثل کمبود ویتامین C بروز پیدا کرده باشد،!میتوان این موضوع را حدودا مرتبط با مسائل تغذیهای دانست و با مصرف مکمل توصیه شده توسط پزشکان این کمبود را در بدن جبران کرد.
در هر صورت بهترین کار مشورت با پزشک در همه این موارد است.!موردهای دیگری از کبودی یا خونمردگی میتواند ناشی از بیماریهای التهابی باشد که پوست یا عروق را درگیر میکند.!همچنین ممکن است بیماریهای عفونی مثل تیفوس عامل ایجاد کبودی باشد یا کمبود ویتامینهایی مثل ویتامین C این عارضه را بروز دهد.!افراد مسن هم عروق شکنندهتری دارند و ممکن است زیر پوستی که نازک شده کبودیهایی خود به خود ایجاد شود.!برخی خانمها هم زمان عادت ماهانه دچار کبودیهایی میشوند که ممکن است همراه با درد هم باشد.
دکتر شهریاری درباره نشانههای دیگر علت کبودی ها ادامه میدهد:!این کبودیها ممکن است یک بیماری خطرناک مثل سرطان خون در پس زمینه داشته باشد. از طرفی ممکن است!مشکلات سیستم انعقاد، کبدی، کمبود ویتامین یا بیماریهای بافت همبند (نوعی بافت که از اندامها مراقبت میکند) در زمینه باشد و ممکن است!علت خاصی هم نداشته باشد. در نهایت طیفی از علتها ممکن است باعث این کبودیها شود! در نهایت این پزشک است که با انجام معاینات و آزمایشهای مختلف میتواند تصمیم بگیرد!که این مشکل علت زمینهای دارد یا خیر و درمانهای لازم را انجام بدهد.
برخی از علت کبودی ناگهانی
- پیر شدن : با بالا رفتن سن و پدیدار شدن تغییرات پوستی و کاهش سطح کلاژن،!از طرف دیگر سالخوردگی باعث نازکتر شدن لایه چربی در پوست میشود،!همین امر باعث آسیبپذیر تر شدن رگها و مویرگها در سطح پوست میشود.!همین موضوع باعث نمایان شدن کبودی بیشتر در افراد مسن میشود.
- کمبود ویتامین : برخی از ویتامینها نقش بسزایی در این امر دارند،!مثلا ویتامین C باعث تقویت رگها و مویرگها میشود و از بسیاری از آسیبها و پارگیها جلوگیری میکند!و یا ویتامین K در لخته شدن خون نقش دارد و باعث لختگی خون میشود.
- مصرف دارو و مکمل : مصرف برخی داروها و مکملها قطعا تاثیرگذار میباشد،برخی داروها!مانند مصرف آسپرین، مصرف داروهای ضد انعقادی و مصرف آنتیبوتیکها در لخته شدن خون تاثیر منفی دارند!و همین امر موجب افزایش احتمال نمایان شدن کبودی میشود و!همچنین از مصرف مکملهایی که باعث رقیق شدن خون میشوند به صورت دائمی و یا طولانی مدت پرهیز شود.